اجرای یک برنامه‌ی Hello World

با نصب شدن نسخه‌ی مناسب پایتون و Sublime Text، تقریباً آماده‌اید که اوّلین برنامه‌ی پایتونی را در یک ویرایشگر متنی بنویسید و اجرا کنید. امّا پیش از پرداختن به این کار باید مطمئن شوید که در سیستم شما Sublime Text به درستی برای استفاده از نسخه‌ی درست پایتون تنظیم شده یا نه. پس از آن برنامه‌ی Hello World! را نوشته و اجرا می‌کنید.

تنظیم کردن Sublime Text برای استفاده از نسخه‌ی صحیح پایتون

اگر در سیستم شما فرمان python پایتون ۳ را فرامی‌خواند نیاز به هیچ تنظیمی ندارید و می‌توانید به بخش بعد مراجعه کنید. اما اگر از فرمان python3 استفاده می‌کنید باید Sublime Text را برای اجرای برنامه‌های خود با استفاده از نسخه‌ی درست پایتون، تنظیم کنید.

روی آیکون Sublime Text کلیک کنید یا به کمک نوار جستجوی سیستم خود آن را پیدا و اجرا کنید. به Tools→ Build System → New Build System بروید تا یک فایل تنظیمات جدید برای شما گشوده شود. هر آنچه را می‌بینید پاک کرده و این‌ها را به جای آن وارد کنید:

1
2
3
{
  "cmd": ["python3", "-u", "$file"]
}

این کد Sublime Text را وامی‌دارد تا هنگام اجرای برنامه‌های پایتون از فرمان python3 استفاده کند. در پوشه‌ی پیش‌فرضی که Sublime Text برای ذخیره کردن می‌گشاید، فایل را با عنوان Python3.sublime-build ذخیره کنید.

اجرای hello_world.py

پیش از نوشتن اولین برنامه‌ی خود پوشه‌ای به نام python_work برای پروژه‌های خود بسازید. بهترین کار این است که برای نام‌گذاری فایل‌ها و پوشه‌های خود از حروف کوچک و زیر‌خط استفاده کنید زیرا قراردادهای نامگذاری پایتون چنین پیشنهاد می‌کنند.

Sublime Text را باز کنید.از File -> Save As، یک فایل پایتون خالی به نام hello_world.py در پوشه‌ی python_work ذخیره کنید. پسوند .py به Sublime Text می‌گوید که کد شما به زبان پایتون نوشته شده و باید آن را چگونه اجرا و متن آن را به روشی کارآمد هایلایت کند.

پس از ذخیره کردن فایل خود خط زیر را در ویرایشگر متنی وارد کنید:

1
print(“Hello Python world!”)

اگر فرمان python روی سیستم شما کار کند، می‌توانید برنامه‌ی خود را با انتخاب Tools->Build در منوی برنامه یا فشردن CTRL+B ـــ (+B روی macOS) اجرا کنید. اگر مانند بخش قبل به ناچار تنظیمات پیش‌فرض برنامه را تغییر داده‌اید، گزینه‌ی Python3 را از Tools->Build System انتخاب کنید. پس از آن می‌توانید برنامه‌های خود را با فشردن CTRL+B (ــــ+B) یا از طریق Tools->Build اجرا کنید.

یک صفحه‌ی ترمینال در قسمت پایینی Sublime Text نمایان می‌شود و خروجی زیر را نمایش می‌دهد:

1
2
Hello Python world!
[Finished in 0.1s]

اگر چنین خروجی‌ای را ندیدید احتمالاً اشتباهی در برنامه‌ی شما وجود دارد. حروفی را که وارد کرده‌اید یک به یک چک کنید. آیا اشتباهاً print را با حروف بزرگ ننوشته‌اید؟ آیا یکی یا هر دوی پرانتزها یا علامت‌های نقل قول دوتایی را فراموش نکرده‌اید؟ زبان‌های برنامه‌نویسی دستور زبان بسیار مخصوصی دارند و اگر آن را رعایت نکنید به خطا برخواهید خورد. اگر نتوانستید برنامه را اجرا کنید توصیه‌های بخش بعد را ببینید.